Nederlandse Raskatten Vereniging

Bij ons staat gezondheid op één. 

Bestuursmededelingen

Laatst bijgewerkt: 23-04-2020In verband met de uitbraak van het Corona virus (COVID-19)  is de Algemene Leden Vergadering van 27 mei 2020 afgelast. 

Wij volgen de ontwikkelingen en hopen zo spoedig mogelijk een nieuwe datum bekend te kunnen maken.


In verband met de uitbraak van het Corona virus (COVID-19)  is de show op 27 september 2020 afgelast.

Wij volgen de ontwikkelingen en hopen zo spoedig mogelijk een nieuwe datum bekend te kunnen maken.


Let op: 
Dwergrassen en Scottish Fold/ Highland Fold worden op de NRKV show NIET toegelaten. Dit geldt ook voor Scottish/ Highland Fold en dwergrassen welke in de huisdierklasse worden ingeschreven.

Omdat het bestuur de gezondheidsproblemen bij de Pers/ Exotics dermate ernstig vind hebben wij besloten om geen nieuwe fokkers van Pers/Exotics in ons bestand op te nemen tot er een duidelijke richtlijn is betreffende de kortsnuitige. Dit betekend tevens dat ook de Pers/Exotics, tot nader order, niet welkom is op onze show.


Oudere mededelingen:

Sinds 2014 worden door de FIFé (Felikat en Mundikat) geen stambomen meer afgegeven voor Polydactyl Maine Coon kittens. De NRKV gaat dit voorbeeld niet volgen. De NRKV heeft altijd stambomen afgegeven voor deze kittens en zal dit blijven doen.

Invallen bij catteries:

Er vinden invallen plaats bij catteries om te controleren of er wellicht sprake is van bedrijfsmatigheid.
Advies is: 
Blijf rustig
Film alles
Vraag of men op papier wil zetten van wat er eventueel moet veranderen. (Dus als wordt vastgesteld dat u bedrijfsmatig handelt, zult u cursussen moeten volgen. Dit wilt u op schrift)

Lees hier meer over op het PVH